USD32,52
EURO34,90
JPY0,205300
RUB0,352300
GBP40,77
EURO/USD1,07
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.432,08
BTC63.257,64

Troy kart nedir, ücretli mi? Troy kart nasıl alınır?

Troy kart
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Troy kart Türkiye’nin yerli ödeme sistemidir. Bankalar tarafından müşterilerine gönderilen hesap ve kredi kartına entegre olan ödeme sistemidir. Troy kart Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından 2015 yılında kuruldu. İsrail ürünleri için yapılan boykotlarda öne çıkan ödeme sistemlerine alternatif olarak sunulan Troy kart talebinde şu sıralar patlama yaşanıyor. Peki, Troy kart nedir, ücretli mi? Troy kart nasıl alınır, avantajları ne? İşte tüm detaylar

İsrail-Filistin savaşı ile birlikte başlayan İsrail boykotu tüm dünyada yükselişe geçti. Özellikle Türkiye’de de İsrail ürünleri ve markalarına karşı boykotlar başladı. Bu harekette öne çıkan markaların başında ise bankaların ödeme sistemleri oldu. Bankaların kartlarında kullandığı İsrail bağlantılı küresel sistemlere karşı alternatif olarak yerli Troy kart öne çıktı.

Mevcut kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartların sağ alt köşesinde “Troy” logosu bulunan kartlara başvuru yapmaya başladı. Savaşın başladığı tarihten bu yana başvurular rekor kırdı. Teknolojisi Türkiye’de geliştirilen yerli kart Troy talebine bankalar yetişemiyor. Son 1 ayda ocak ayına göre yaklaşık 14 kat arttı.

ÖDEME SİSTEMLERİNİN KÜRESEL HACMİ BÜYÜK

Ekonomik haciminin büyüklüğü ve para dolaşımının kilit adımı olan güvenlikli ödeme sistemine yerli ve milli bir alternatif olarak sunulan Troy karta olan talep en büyük yükselişini ekim ayında ulaştı. Alternatif ödeme sistemi olarak bankalardan talep edilen Troy sisteminin entegre edildiği kartlar için bankalar büyük bir hareketlilik yaşıyor.

TROY KART NASIL ALINIR?

TROY logolu yaklaşık 19 milyon kart bulunuyor. TROY, kartlı sistemler alanındaki en güncel teknolojileri destekliyor.

Ekim 2023 itibarıyla TROY’un, banka ve elektronik para kuruluşu olarak 55 üyesi bulunurken TROY logolu kartlar yurt içinde tüm ATM, POS ve e-ticaret işlemlerinde kullanılabiliyor. TROY kartlar ile bankaların anlaşmalı olduğu iş yerlerinde taksit yapılabiliyor, puan kazanılabiliyor ve bankaların uyguladığı sadakat programlarından faydalanılabiliyor.

Kredi Kartı, Banka Kartı ve Ön Ödemeli kartları bankalardan veya elektronik para kuruluşlarından talep edebilirsiniz. TROY kartı yurtiçindeki tüm bankalara ait ATM ve POS cihazlarında kullanabiliyor. Yurt içinde faaliyet gösteren tüm internet sitelerinin TROY kart kabul etme yükümlülüğü bulunuyor. Yurt içinde faaliyet gösteren alışveriş sitelerinin tamamında da Troy kart kullanılabiliyor.

TROY KART ÜCRETLİ Mİ?

TROY kartlar, Banka veya Elektronik Para Kuruluşları aracılığıyla kart kullanıcılarına sunulmaktadır. Bu nedenle, kart ücreti olup olmayacağı yönündeki inisiyatif Banka veya Elektronik Para Kuruluşlarına aittir.

TROY BANKA KARTI VEREN FİNANSAL KURULUŞLAR

Akbank

Aktif Bank

Albaraka

Anadolubank

Emlak Katılım

QNB Finansbank

Reklam Alanı

Garanti BBVA

Halkbank

ING Bank

Kuveyt Türk

PTT

Şekerbank

TEB

Türkiye Finans

Türkiye İş Bankası

Vakıfbank

Vakıf Katılım

Yapı ve Kredi Bankası

Ziraat Bankası

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.
Giriş Yap

Ekonomi Vitrini ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!