USD32,44
EURO34,74
JPY0,206500
RUB0,354000
GBP40,80
EURO/USD1,07
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
BTC63.680,45

Gümüş fiyatları yükseliyor! 2024’te yatırım cazibesini artıracak

Gümüş fiyatları
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Fed tarafından gelen ‘güvercin’ söylemlerle faiz artırımına ara verebileceği beklentisi gümüş fiyatlarında sıçramaya neden oldu. Bu hafta yaşanan artışla birlikte gümüşün yatırım cazibesi artarken Çin’in gümüş rezervlerini artırması piyasaları hareketlendirdi.

Yılın sonuna yaklaşırken piyasalarda oynaklık da artıyor. Yılın büyük bir kısmında düşüş gösteren gümüş fiyatları uzun bir aradan sonra tırmanışa geçti. Piyasalarda başta Orta Doğu’daki İsrail ve Filistin savaşı olmak üzere Fed’in para politikasındaki belirsizlik, küresel ekonomilerin olası resesyon ihtimalleri, Çin tarafından gelen haberler etkisini sürdürüyor.

ÇİN GÜMÜŞ REZERVLERİNİ ARTIRIYOR

Fed’in faiz artırımına ara vereceği sinyalleri ve Çin’in rezervlerindeki artış bu hafta gümüş fiyatları üzerinde etkili oldu. Özellikle Fed’in aralık toplantısında daha az ‘şahin’ duruş sergileyeceği söylemleri gümüşün cazibesini artırdı. ABD tarafından gelen işsizlik verilerindeki artış Fed’in enflasyonla mücadele adımlarının etkisini gösterdiği ve hedeflerle uyumluluğu sağladığı görülüyor.

GÜMÜŞ YİNE PARLADI, KAZANCI KATLANDI

Ekim ayı emtia piyasasına bakıldığında jeopolitik riskler, para politikasına ilişkin belirsizlikler ve küresel ekonomiye yönelik endişeler sert dalgalanmalara neden oldu. Buna rağmen gümüş ekim ayında yüzde 3 değer kazandı. Son haftada ise gümüş yüzde 8,43 artışla yüksek getiri sağladı.

Analistler, yükseliş görünümü ile ilgili önemli bir direnç seviyesine yaklaşan gümüş fiyatlarında 23,55 dolar destek seviyesi ile 24,50 dolar seviyelerinin takip edileceğini belirtiyor.

Gümüşte büyük yatırım fırsatı olduğunu dile getiren analistler, endüstriyel talebi ve yüksek volatilitesi ile daha riskli olmasına rağmen potansiyel olarak daha yüksek getirili bir yatırım aracı olarak öne çıktığını dikkat çekiyor. Gümüş de altın gibi, kriz ve savaş gibi riskli günlerin testlerinden geçmiş, güvenli yatırım limanı olarak kabul ediliyor.

2024 İÇİN FIRSAT OLABİLİR

Ekonomistlerin 2024 gümüş yorumlarında ‘fırsat kapısı’ olarak görülüyor. Gümüşün 2024 yılındaki potansiyeli yatırım olarak daha çekici olabilir. Analistlere göre, 2024 yılı için gümüşün ons başına 34.7 dolardan 44 dolara kadar çıkabileceği beklentileri yükseliyor. Özellikle elektrikli araçların kullanımındaki yükseliş, güneş enerji sistemlerine yapılan yatırımlar ve elektronik ürün pazarının gelişmesi gibi etkenler gümüşü olumlu yönde etkileyebilir. Bu da gümüş için endüstriyel tarafta olan talep artışının yükseleceği beklentisi önemli bir fırsat sunabilir ve yatırımcılarına gelecekte parlak bir getiri imkanı da tanıyabilir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.
Giriş Yap

Ekonomi Vitrini ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!